27.11.07

Ευρωπα'ι'κά ραντεβού



Ραντεβού για την διοργάνωση του Uleb Cup σήμερα για τις ομάδες του Πανελληνίου και του Πανιωνίου, οι οποίοι ''ρίχνονται'' στη μάχη της 4ης αγωνιστικής ημέρας του κυπέλλου.





Η ομάδα της Κυψέλης υποδέχεται στο πρώτο μεγάλο ευρωπα'ι'κό ματς για φέτος την ρωσική Ντυνάμο Μόσχας, ενώ το τζάμπολ θα γίνει στις 19.10. Ο Γιώργος Καλαφατάκης θα'χει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του εκτός από τα γνωστά προβλήματα των Σακελλαρίου και Σόντερς. Από την άλλη πλευρά, οι Μοσχοβίτες έρχονται με όλα τα ''όπλα'' τους στις βαλίτσες ενώ πολλοί παλιοί γνωστοί επιστρέφουν σε γνωστά λιμέρια. Ο διεθνής μας Αντώνης Φώτσης, ο Henry Domercant και ο Robertas Javtokas επιστρέφουν στην Ελλάδα με σκοπό την κατάκτηση του ροζ φύλλο αγώνος.
Η αποστολή του Πανελληνίου σαφώς και είναι δύσκολη, αλλά αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία ώστε να αντιμετωπίσει ομάδα υψηλού επιπέδου και να ''μετρήσει'' τις δυνάμεις της ενόψει των υψηλών στόχων που έχει θέσει για φέτος.

Ο head coach της Ντυνάμο, Σβέτισλαβ Πέσιτς, σε δηλώσεις του στο επίσημο site του Uleb Cup έδωσε έμφαση στο αήττητο του Πανελληνίου στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ ο ''Καλάφας'' τόνισε την τεράστια διαφορά των οικονομικών μεγεθών των 2 ομάδων και πως η αναμέτρηση αποτελεί ισχυρό κίνητρο για τους παίκτες του.

Τέλος, η Ντυνάμο προέρχεται από εντός έδρας διασυρμό από την πρωτοπόρο του ρωσικού πρωταθλήματος, Κίμκι, ενώ ο Πανελλήνιος επιβλήθηκε στο extra 5λεπτο της Α.Ε.Κ. το περασμένο Σάββατο.







Λίγες ώρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 22.00 ώρα Ελλάδος, ο Πανιώνιος αγωνίζεται στις ισπανικές Κανάριες νήσους με στόχο την 2η νίκη στον όμιλο και να συνεχίσει με νίκες, μιας και το περασμένο Σάββατο κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Γ.Σ. Λάρισας στο κλειστό του κάμπου.

Ο Νένταντ Μάρκοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα (πλην την απουσία του Νίκου Αγγελόπουλου) και θα'χει όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους. Τα Gran Canaria προέρχονται από εντός έδρας νίκη επί της Φουενλαμπράδα για την ACB ισπανική λίγκα, και σήμερα θα επιδιώξει να παραμείνει στην κορυφή του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Aντιθέτως οι Νεοσμυρνιώτες μετρούν ήδη 2 ήττες στον όμιλο - η τελευταία εντός έδρας ήττα από την γαλλική Βιλερμπάν τους άφησε ακόμα πιο πίσω - και έχουν σκοπό να ρεφάρουν και να παραμείνουν στις προνομιούχες θέσεις πρόκρισης του ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: