14.11.07

Ευρωπα'ι'κή εβδομάδα..

Εβδομάδα ευρωπαικών υποχρεώσεων για τις ελληνικές ομάδες που μας εκπροσωπούν στις διοργανώσεις της Uleb.





Για την 4η αγωνιστική ημέρα της euroleague, o αήττητος μέχρι στιγμής Άρης είναι αυτός που ρίχνεται πρώτος στην μάχη για την νίκη, με αντίπαλο την σκληροτράχυλη και εξίσου αήττητη Lietuvos στο μακρυνό και παγωμένο Βίλνιους της Λιθουανίας, με έπαθλο την πρώτη θέση στον β' όμιλο.
Η ομάδα του coach Herbert θα παραταχθεί πλήρης και χωρίς κανένα πρόβλημα, εν αναμονή κιόλας του πολυσυζητημένου διαβατηρίου του Τζερεμάι Μάσσευ, ο οποίος μάλιστα ανακυρήχθηκε επάξια και MVP της 3ης αγωνιστικής, συγκεντρώνοντας 40 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.
Στην αντίπερα όχθη, η λιθουανική ομάδα αντιμετωπίζει το γνωστό πρόβλημα με τον αρχηγό της, Roberts Stelmahers, ο οποίος αναγράφεται στο απουσιολόγιο της ομάδας του Τριφούνοβιτς από την προετοιμασία του καλοκαιριού.


Αύριο, και ημέρα Πέμπτη, Ολυμπιακός και Παναθηνα'ι'κός παίρνουν τη σκυτάλη και αντιμετωπίζουν τις ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.
Οι ερυθρόλευκοι ταξίδεψαν στην χιονισμένη Μόσχα με σημαντικότατες απουσίες, μιας και ο star και ηγέτης της ομάδας, Αρβίντας Ματσιγιάουσκας έμεινε στην Αθήνα λόγω της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί, ενώ συγχρόνως ο ''γίγαντας'' Jake Τσακαλίδης δεν ξεπέρασε τον ύπουλο τραυματισμό της πελματιαίας απονεύρωσης.
Οι 2 παραπάνω απουσίες δυσκολεύουν το ήδη δύσκολο έργο των ''κόκκινων'', αλλά και ο Έτορε Μεσίνα θα δει την ομάδα του να παρατάσσεται χωρίς τον Σλοβένο forward, Ματίας Σμόντις.


Τέλος, ο Παναθηνα'ι'κός, υποδέχεται στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων τους Καταλανούς της Βαρκελώνης, σε ένα παιχνίδι που κρύβει πολλές παγίδες για το συγκρότημα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Οι ''πράσινοι'' δεν έχουν βρει ακόμα τον ρυθμό στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που προέρχεται από νίκη στην ACB λίγκα της Ισπανίας και φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας.





Για την διοργάνωση του Uleb Cup, Πανιώνιος και Πανελλήνιος ακολούθησαν αντίθετα μονοπάτια, μιας και ο πρώτος επιβλήθηκε άνετα της Σλασκ Βρότσλαβ στο κλειστό του Ελληνικού, ενώ η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη δεν τα κατάφερε στην Σερβία και ηττήθηκε στην ''HALA PIONIR''.

Οι κυανέρυθροι, επικράτησαν με 72-61, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Καλαμπόκη(14π. 4ρ. 1ασ.) και Γιαννούλη(16π. 3ρ. 2ασ.), ενώ ο νέος τεχνικός των Νεοσμυρνιοτών, Νέναντ Μάρκοβιτς, είχε την ευκαιρία να δει και μέσα στο παρκέ των νεοαποκτηθέντα Αμερικανό point-guard Mateen Cleaves, o οποίος σε 17' συμμετοχής πέτυχε 5 πόντους.

Ο Πανελλήνιος, γνώρισε την πρώτη του φετινή ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα, σε μία βραδυά εφιάλτη, μιας και βρέθηκε να χάνει μέχρι και 20 πόντους στο τέλος του α' μέρους.
Ο ''Καλάφας'', είδε την ομάδα του να μην μπορεί να αντιδράσει στο γρήγορο παιχνίδι των Σέρβων, ενώ συγχρόνως οι παίκτες του σουτάρανε έξω από τα 6,25 με το ισχνό ποσοστό του 20% (3/15 !!). Μοναδικός διασωθής για την ομάδα της Κυψέλης, ο Μαμαντού Εντζάι, ο οποίος σε 30' πέτυχε 26 πόντους με την απόλυτη ευστοχία (9/9 δίπιντα, 8/8 ελ.βολές) και μαζεύοντας 7 ριμπάουντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: