22.11.07

Έτρεχαν με ..100!!




Βραδυά ..εκατοστάρας η χθεσινή για τους 2 εκ των 3 εκπροσώπων μας στην διοργάνωση της euroleague. Ολυμπιακός και Παναθηνα'ι'κός έδειξαν ποιοί είναι τα αφεντικά στους αντιπάλους που τους περίμεναν και κατέρριψαν ρεκόρ πόντων που έχουν καταγραφεί στην ιστορία της euroleague.

Ας ξεκινήσουμε με τον Ολυμπιακό, που υποδέκτηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας την πολωνική Prokom από το παγωμένο Τρεφλ και ήθελε νίκη για να διώξει τα σύννεφα μετά τις 2 ήττες από ΤΣΣΚΑ και Ολύμπια Λουμπλιάνας. Έτσι, οι παίκτες του Πίνι Γκέρσον επιφύλαξαν ένα εκπληκτικό show στους φιλάθλους τους και από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο έδειξαν το τι θα επακολουθήσει. Τελικό σκορ; ..109-65..
Μάτσε κερνούσε, Μάτσε έπινε είναι το σλόγκαν που μπορεί να περιγράψει την στατιστική του αγώνα, μιας και ο Λιθουανός superstar με 27 πόντους και 5 ασσίστ συγκέντρωσε 41 στο σύστημα αξιολόγησης της διοργανώτριας αρχής.



Από κοντά ακολούθησαν και οι Woods και Βασιλειάδης που πρόσθεσαν άλλους 22 και 14 πόντους αντίστοιχα και βοήθησαν στο να εκτοξευθεί η διαφορά μέχρι και τους +50 πόντους για τους ''ερυθρολεύκους'' (107-57). Από την άλλη μεριά, ο Ευγένι Κιζέφσκι είδε την ομάδα του να ''χαροπαλεύει'' πραγματικά μέσα στο παρκέ και τον Μίλαν Γκούροβιτς να μην μπορεί να πετύχει καλάθι.

Στα παραλειπόμενα του αγώνα, το χειροκρότημα που δέκτηκε ο πρώην ''Πειραιώτης'', Χρήστος Χαρίσης, o oποίος είχε και μία θερμή συζήτηση με τον πρώην προπονητή του, Πίνι Γκέρσον.


Σειρά πήρε ο Παναθηνα'ι'κός, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στην γαλλική και αξιόμαχη ομάδα της Ροάν και την ''διέλυσε'' με το ευρύ 83-123. Ο Ζοτς στο πρώτο δεκάλεπτο χρησιμοποίησε 9 από τους 12 παίκτες που είχε στην διάθεσή του οι οποίοι ακολούθησαν τον τρελό ρυθμό του αγώνα. Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι ''πράσινοι'' και με ένα επιμέρους σκορ στο 2ο δεκάλεπτο 25-5 έστειλαν τους Γάλλους στο καναβάτσο και μετέτρεψαν το παιχνίδι σε ..μονόλογο.



Η πολυφωνία στο σκοράρισμα ήταν το χαρακτηριστικό στη στατιστική των ''πρασίνων'' με μπροστάρη τον Άντριγια Ζίζιτς ο οποίος με 10/10 δίποντα και 6/7 βολές πέτυχε 26 πόντους και συνέβαλε στα μέγιστα για την ευρεία νίκη της ομάδας του.
Τέλος, δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τις 30 (!!!) ασσίστ του Παναθηνα'ι'κού .

Στην αντίπερα όχθη, οι Marc Salyers και Μarc-Antoine Pellin πάλευαν μόνοι τους χωρίς όμως αποτέλεσμα.


** Σήμερα, ο Άρης υποδέχεται την Armani Milan με σκοπό να διατηρήσει το αήττητο στην καυτή έδρα του και να εκμεταλλευτεί την εντός έδρας ήττα της Lietuvos Rytas από την Εφές Πίλσεν. Εμείς, ας ευχηθούμε από την πλευρά μας, το βράδυ να μιλάμε για άλλη μία πετυχημένη βραδυά με το αήττητο των 3 ομάδων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: