19.11.07

Τα πάνω-κάτω..



Ποιός θα το πίστευε ότι με το πέρας της 5ης αγωνιστικής μέρας για το πρωτάθλημα της Α1, Πανελλήνιος, Πανιώνιος και Αιγάλαιω θα βρισκόντουσαν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Οι 3 ομάδες της πρωτεύουσας έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις μέχρι τώρα και δικαίως μπορούν να ονειρεύονται το κάτι παραπάνω τη φετινή περίοδο.




Ας ξεκινήσουμε με την ομάδα της Κυψέλης, η οποία φαίνεται να μην ''χαμπαριάζει'' από έδρες, και ένα θεωρητικά δύσκολο παιχνίδι στο κλειστό της Πάτρας, το μετέτρεψε σε ένα ευχάριστο απόγευμα, επικρατώντας με το ευρύ 68-92. Οι ''Ολυμπιονίκες'', όπως έπραξαν την 1η και την 3η αγωνιστική στο κλειστό του Αγίου Θωμά (με αντίπαλο το Μαρούσι) αλλά και στο Βενετόγλειο αντίστοιχα (με αντίπαλο τη Ρόδο) , επέβαλλαν από την αρχή τον ρυθμό τους στο παιχνίδι, και με όπλο την πιεστική άμυνα ''εγκλώβισαν'' την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου και την οδήγησαν σε πολλά λάθη.

Πλέον η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη μετράει το απόλυτο των νικών στις 5 πρώτες αγωνιστικές του ελληνικού πρωταθλήματος και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, φιγουράροντας στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα μαζί με τον Παναθηνα'ι'κό και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για μία καλή πορεία στην διοργάνωση του Uleb Cup.

O Πανελλήνιος διαθέτει ένα αξιόλογο σύνολο με τους Μαμαντού Εντιαγιέ και Άντονυ Γκράντυ να αποτελούν τους ηγέτες της ομάδας και τους Αργυρόπουλο, Σκλάβο, Παπαιωακείμ να προσθέτουν εμπειρία και δύναμη.
Μέχρι στιγμής, η σοβαρή απώλεια του Melvin Sanders δεν έχει επηρεάσει την ομάδα και όλα δείχνουν πως με την επιστροφή του ο Πανελλήνιος θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο.



Ο Πανιώνιος χθες ''άλωσε'' το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο και έθεσε ισχυρά θεμέλια για την δύσκολη συνέχεια που τον περιμένει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο Νέναντ Μάρκοβιτς, όπως έκανε και το 2001, έτσι και χθες έφυγε νικητής από μία ισχυρή έδρα όπως αυτή του Άρη. Ο νέος προπονητής των ''κυανερύθρων'' μετράει 2 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και όπως δήλωσε στην συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα, περιμένει ακόμη καλύτερες μέρες για την ομάδα της Ν.Σμύρνης.

Την προηγούμενη βδομάδα ήταν ο Brand Newlley αυτός που κατέρριψε το ρεκόρ των εύστοχων τριπόντων σε αγώνα της Α1, με το καταπληκτικό 8/8 τρίποντα, αλλά χθες ήταν η σειρά του Ντούσαν Σάκοτα να πραγματοποιήσει ατομικό ρεκόρ πόντων, αφού με 22 πόντους και 6/8 τρίποντα οδήγησε τους ''πάνθηρες'' στην πολυπόθητη νίκη και τον ίδιο να κατακτά τον άτυπο τίτλο του MVP της αγωνιστικής.

Αυτό που χαρακτηρίζει τον Πανιώνιο, είναι ο ενθουσιασμός των νεαρών παικτών, όπως οι Ντούσαν Σάκοτα, Νίκος Αγγελόπουλος, Βασίλης Ξανθόπουλος, Νίκος Γεωργαλής, Brand Newlley και Λιβόλ Κένταλ, ενώ οι Γιάννης Γιαννούλης, Γιάννης Καλαμπόκης και Ιβάν Ζορόσκι αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της ομάδας λόγω εμπειρίας.



Τέλος, το ''City'' είναι αυτό που συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας, μιας και ενώ βρισκόταν ένα βήμα από το χείλος του γκρεμού και τον υποβιβασμό του στο πρωτάθλημα της Α2, κατάφερε κυριολεκτικά μέσα σε μία εβδομάδα να δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο το οποίο θα διεκδικούσε με αξιώσεις την παραμονή του στην Α1. Όμως, η ομάδα, με καπετάνιο τον Θανάση Σκουρτόπουλο και με ηγέτη τον αρχηγό Αβραάμ Καλλινικίδη μετράει 4 νίκες στις 5 πρώτες αγωνιστικές και εντυπωσιάζει με την πορεία του.

Χθες, ήταν η σειρά της ομάδας του Ρεθύμνου να λυγίσει στο δημοτικό γυμναστήριο του Αιγάλαιο, όπου Τζάαμπερ, Νικολα'ί'δης και Πάτερσον έστησαν το δικό τους πάρτυ και οδήγησαν την ομάδα τους στην κατάκτηση του 4ου ροζ φύλλο αγώνος.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος μπορεί να έδωσε για σήμερα ρεπό στους παίκτες του, αλλά γνωρίζει ότι η συνέχεια θα'ναι πολύ δύσκολη και γι'αυτό συνιστά από τα ''παιδιά'' του όπως τα αποκαλεί, προσοχή και προσήλωση σε κάθε αγώνα ξεχωριστά.


Μετά από αυτό το mini-αφιέρωμα στις 3 (θεωρητικά..) εκπλήξεις του πρωταθλήματος, μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά ότι μας περιμένει ένα συναρπαστικότερο πρωτάθλημα συγκριτικά με το περσυνό, με πολλές ομάδες να συνδιεκδικούν τις προνομιούχες θέσεις των play-offs και με τους Ολυμπιακό και Παναθηνα'ι'κό να ''κονταροχτυπιούνται'' για την κατάληψη της 1ης θέσης και για το απόλυτο πλεονέκτημα, στο πραγματικό πρωτάθλημα των play-offs.

Δεν υπάρχουν σχόλια: